معاون كل وزارت بهداشت با بيان اين‌كه ايران جزو معدود كشورهاي سازنده واكسن كروناست، گفت: بسياري از توييت‌هايي كه ضد واكسن ايراني كرونا زده مي‌شود منشا آلباني دارد

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پويا؛ ايرج حريرچي امروز در مراسم آغاز فاز دوم تست انساني واكسن ايراني فخرا در حضور جمعي از مسئولان وزارت دفاع اظهار كرد: دوستان در نيروهاي مسلح اقدامات داوطلبانه و ايثارگرانه‌اي در راستاي حفظ سلامت مردم انجام دادند كه واكسن فخرا جزو كارهاي بسيار شاخص و خيره‌كننده‌اي است كه در سطح ملي و بين‌المللي انجام مي‌شود. باعث افتخار است كه ايران اسلامي جزو كشورهاي معدودي است كه قادر است واكسن كرونا را بسازد و در ماه‌هاي آينده خودكفا شود.

وي ضمن تشكر از افرادي كه در ساخت و پشتيباني اين واكسن كرونا نقش داشتند، گفت: تنها راه برون رفت از بحران كرونا كه تمام جهان را فرا گرفته و در صد سال اخير بشر مشابه آن را تجربه نكرده استفاده از واكسن مناسب و رسيدن به ايمني جمعي است و اميدواريم با افزايش ايمني جمعي ناشي از واكسيناسيون رعايت دستورالعمل‌ها را به حداقل برسانيم و بازگشت به زندگي پرنشاط را آغاز كنيم.

معاون كل وزارت بهداشت گفت: توليد واكسن ملي كرونا، اولويت اساسي بوده است و از سوي ديگر، كشورهاي غربي كه واكسن كرونا دارند، در كشورهايي نظير امريكا و كانادا و انگليس واكسن احتكار شد و يا به همسايه‌ها داده نشد و در برخي كشورهاي امريكايي و اروپا واكسيناسيون نوجوانان در حالي انجام مي‌شود كه واكسيناسيون در بسياري از كشورها شروع نشده است و بنابراين ما بايد به واكسن توليد داخل اتكا مي‌كرديم.

حريرچي با بيان اين‌كه هر حركتي براي تضعيف اعتماد مردم درخصوص واكسيناسيون، خيانت در حق ملت است، تصريح كرد: با حواشي كه اخيراً درباره واكسن پيش آمده، با اين‌كه در ارائه خدمت هيچ كوتاهي نداشته‌ايم، در مورد واكسيناسيون سرخك كه پوشش آن در ايران بالاتر از كشورهاي اروپايي بوده است، شاهد افزايش موارد سرخك در كشور هستيم و اين در حالي است كه سرخك بيش از كرونا مي‌تواند افراد را مبتلا كند به طوري كه يك‌نفر مي‌تواند 18 نفر ديگر را نيز مبتلا به سرخك كند.

وي با انتقاد از جريان‌هاي ضدواكسيناسيون گفت: بسياري از توييت‌هايي كه ضد واكسن ايراني كرونا زده مي‌شود منشا آلباني دارد و توليد و توزيع و حمايت از واكسن داخلي كرونا و واكسيناسيون، وظيفه ماست.

حريرچي با بيان اين‌كه كرونا به حوزه سلامت كشورهاي مختلف ضربه زد، بيان داشت: در بسياري از كشورها 20 تا 30 درصد توسعه از راه حوزه سلامت حاصل شده است‌. سن جامعه ما در حال بالاتر رفتن است و نياز به خدمات درماني بيشتر مي‌شود و از سوي ديگر بيماري‌هاي غيرواگير در حال شيوع است‌ براي مثال در كشور امريكا 70 درصد مرم چاقي و اضافه وزن دارند، رفتار اجتماعي و اقتصادي ما باعث افزايش بيماري‌هاي غيرواگير مي‌شود.

وي متذكر شد: در 15 سال آينده يكي از مشكلات آينده ما نگهداري افراد ميانسالي است كه يا تك فرزند يا مجرد هستند و بنابراين نياز به مراقبت‌هاي بيشتري از اين افراد خواهيم داشت به همين دليل تقويت حوزه سلامت اهميت ويژه‌اي دارد‌.

معاون وزير بهداشت خاطرنشان كرد: در كشورهاي جهان نيروهاي مسلح تحقيقات باليني پيشرفته‌اي دارند و نيروهاي مسلح ما نيز در دوران جنگ در مقابل حملات دشمن ايستادند و بسياري از بيمارستان‌هاي نيروهاي مسلح در دوران كرونا نيز تمام ظرفيت خود را در اختيار ما گذاشتند.